Komisijos pasiūlymai dėl 2021-2027 m. ES biudžeto: bendrą BŽŪP finansavimą mažinti 5 proc., tiesioginių išmokų voką Lietuvai didinti 4,2 proc.

ES komisija

(2018-05-03)

Š.m. gegužės 2 d. Europos Komisija pateikė nekantriai lauktus pasiūlymus dėl ilgalaikio 2021–2027 m. ES biudžeto. Šį biudžetą Komisija įvardija kaip pragmatišką, šiuolaikišką ir ilgalaikį. Pranešime spaudai teigiama, kad tai sąžiningas atsakas į šiandieninę realybę, kai tikimasi, kad Europa atliks svarbesnį vaidmenį užtikrinant saugumą ir stabilumą nestabiliame pasaulyje tuo metu, kai dėl „Brexit‘o“ ES biudžete atsiras didelis lėšų stygius. Pasiūlymu siekiama spręsti šį dvejopą uždavinį mažinant išlaidas ir numatant naujus išteklius. Sąjungos naujų ir svarbiausių prioritetų finansavimas bus išlaikytas arba sustiprintas, o tai neišvengiamai reikš, kad šiek tiek sumažės kitų sričių finansavimas. Komisija mano, jog jos biudžeto pasiūlymas yra ir kryptingas, atsakingas ir realistinis. Tačiau dėl jo dar turės susitarti visos 27 ES valstybės narės.
Skaityti

Spausdinti straipsnį Spausdinti straipsnį

Žemės nuomos sutartys tarp asmenų turi būti sudaromos raštiškai

IMG_2817

2018-05-03

Gegužės 2 d. LŽŪKT mokymų centre „Agroakademija“ vyko išplėstinis Lietuvos ūkininkų sąjungos prezidiumo narių posėdis. Posėdyje dalyvavo Žemės ūkio ministerijos Žemės ūkio gamybos ir maisto pramonės departamento direktorius Rimantas Krasuckis ir Žemės  ir išteklių politikos departamento direktoriaus pavaduotoja Aušra Kalantaitė, Nacionalinės žemės tarnybos prie ŽŪM direktorius Laimonas Čiakas, Nacionalinės mokėjimo agentūros prie ŽŪM direktoriaus pavaduotojas Tomas Orlickas ir Žemės ūkio paramos departamento direktorė Enrika Raibytė.

Skaityti

Spausdinti straipsnį Spausdinti straipsnį